Αρχική » Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

09ΦΕΒ2015

Είσαι απόφοιτος ΙΕΚ και θέλεις να εργαστείς στη Γερμανία;

Η Κρατική Πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέροντας σου την ευκαιρία να εξασκήσεις την ειδικότητα που σπούδασες εκτός συνόρων.

Δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί ότι ακόμα και όταν ένας ενδιαφερόμενος έχει την απαραίτητη επαγγελματική κατάρτιση και ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας θέσης, πολλές φορές δεν υπάρχει ο κατάλληλος δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον ενδιαφερόμενο και στον εργοδότη..

 

Το Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας & Πολιτισμού FUTURA προσφέρει ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας και Ανέλιξης που περιλαμβάνει:

 

·        Δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής στην επίσημη γερμανική γλώσσα βάση του Νέου Ευρωπαϊκού Προτύπου.

·        Επίσημη και επικυρωμένη μετάφραση όλων των επιπρόσθετων Πτυχίων και λοιπών απαιτούμενων δικαιολογητικών.

·        Αναζήτηση θέσεων εργασίας σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς ευρέσεως εργασίας στη Γερμανία

·        Επαφή (τηλεφωνική ή ηλεκτρονική όπου απαιτείται) με τους πιθανούς επαγγελματίες εργοδότες

·        Παροχή χρήσιμων πληροφοριών σχετικά με θέματα διαμονής, μετακίνησης, κοινωνικής ασφάλισης, δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών

·        Αναζήτηση στέγης και διευθέτηση όλων των απαιτούμενων εργασιών (εγγραφή σε εταιρείες ύδρευσης, ρεύματος ,τηλεφώνου κα)

·        Έκδοση εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς (αεροπορικά εισιτήρια –τρένου κα)

 

Επιπλέον, όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και παράλληλα να μετεκπαιδευτούν στο αντικείμενο των σπουδών που έχουν ήδη ολοκληρώσει στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση θεωρητικός και πρακτικός κύκλος λειτουργούν παράλληλα χρονικά και η διάρκεια τους είναι από 2 έως 4 έτη. Ο υποψήφιος συμμετέχει σε εξειδικευμένο τμήμα τεχνικής σχολής σε εβδομαδιαία βάση, 8 – 12 ώρες την εβδομάδα. Παράλληλα εργάζεται σε μια συνεργαζόμενη επιχείρηση προκειμένου να εξασκηθεί σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με ένα ελκυστικό πακέτο αποδοχών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα εργασίας στη Γερμανία μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.astridheinemann@yahoo.de ή να επισκεφθείτε το Κέντρο FUTURA στη  διεύθυνση Αγ. Στεφάνου 8, Καλαμαριά. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310422500.